Issues on RT 3.8.1

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent documentation
that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie RT user/admin but was
able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

Any ideas?

Thanks!
Roehl

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent
documentation that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie
RT user/admin but was able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

I already asked this.
It’s a new option in RT_Config.pm that previously wasn’t there (or
wasn’t necessary).
I think it’s $Webdomain.

  • While I’m exploring the new interface 3.8.1, I stumble in this
    weird scenario which I’m not sure if it’s normal or bug. when I
    click Home->Tickets->configuration, it will be on site http://mydomain.com/rt/Admin/index.html
    but it will ask me to log again. same thing when I click Home-

simpleSearch->tickets->Tools, it will on site http://mydomain.com/rt/Tools/index.html
but it will ask me to log again. I’m not sure what else is in ther
but this may be nuisance.

Haven’t seen that one.
What’s in the log when you do that?

Rainer

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent
documentation that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie
RT user/admin but was able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

You need to set $WebDomain or $WebBaseURL in
/opt/rt3/etc/RT_SiteConfig.pm

Check out /opt/rt3/etc/RT_Config.pm for details on $WebDomain,
$WebBaseURL, $WebURL and $WebPath, but don’t make changes there, copy
the block(s) you need/want to RT_SiteConfig.pm and make the changes
there.

Brian

Thank you for all the replies.

I will try later on adjusting the links.

There are no logs from apache2/error.logs when click
Home->Tickets->configuration but will ask me to log again. Here’s the
access.log

192.168.1.1 - - [26/Aug/2008:15:25:47 -0400] “GET /rt/ HTTP/1.1” 301 384 “
http://mydomain.com/rt/index.html” "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0;
Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)"
192.168.1.1 - - [26/Aug/2008:15:25:47 -0400] "GET /rt/index.html HTTP/1.1"
200 22880 “http://mydomain.com/rt/index.html” "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE
7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)"
192.168.1.1 - - [26/Aug/2008:15:25:48 -0400] “GET /rt/Search/Simple.html
HTTP/1.1” 200 6796 “http://mydomain.com/rt/index.html” "Mozilla/4.0
(compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)"
192.168.1.1 - - [26/Aug/2008:15:25:49 -0400] “GET /rt/Search/Build.html
HTTP/1.1” 200 37896 “http://mydomain.com/rt/Search/Simple.html” "Mozilla/4.0
(compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)"
192.168.1.1 - - [26/Aug/2008:15:25:50 -0400] “GET /rt/Tools/index.html
HTTP/1.1” 200 5066 “http://mydomain.com/rt/Search/Build.html” "Mozilla/4.0
(compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)"On Tue, Aug 26, 2008 at 2:20 PM, Rainer Duffner rainer@ultra-secure.dewrote:

Am 26.08.2008 um 17:15 schrieb rmp dmd:

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent documentation
that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie RT user/admin but
was able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

I already asked this.
It’s a new option in RT_Config.pm that previously wasn’t there (or wasn’t
necessary).
I think it’s $Webdomain.

  • While I’m exploring the new interface 3.8.1, I stumble in this weird
    scenario which I’m not sure if it’s normal or bug. when I click
    Home->Tickets->configuration, it will be on site
    http://mydomain.com/rt/Admin/index.html but it will ask me to log again.
    same thing when I click Home->simpleSearch->tickets->Tools, it will on site
    http://mydomain.com/rt/Tools/index.html but it will ask me to log again.
    I’m not sure what else is in ther but this may be nuisance.

Haven’t seen that one.
What’s in the log when you do that?

Rainer

Hi,

The info provided helped in adjusting the link.

However, it leads me to the same weird scenario again. When I’m in either
"Bookmarked Tickets", “10 highest priority tickets I own”, “10 newest
unowned tickets” then click any of
"Home", “Simple Search”, “Tickets”, “Tools”, “Configuration”, “Preferences”,
“Approval”

it will asked me to log again. I already tried deleting Temp internet files
and cookies.

Here’s the /etc/apache2/conf.d/rt.conf

as RT is out of document root then we want alias

and should define directory access

Alias /rt /opt/rt3/share/html/
PerlRequire /opt/rt3/bin/webmux.pl
<Directory /opt/rt3/share/html/>
Order allow,deny
Allow from all

<Location /NoAuth/images>
SetHandler default

<Location /rt>
RewriteEngine On
RedirectMatch permanent (.*)/$ $1/index.html
AddDefaultCharset UTF-8
SetHandler perl-script
PerlHandler RT::Mason

There’s no info on error.log. Here’s access.log
192.168.1.1 - - [26/Aug/2008:15:54:21 -0400] “GET
/rt/Search/Results.html?Format=’%3Ca%20href%3D%22%2Frt%2FTicket%2FDisplay.html%3Fid%3D__id__%22%3E__id__%3C%2Fa%3E%2FTITLE%3A%23’%2C’%3Ca%20href%3D%22%2Frt%2FTicket%2FDisplay.html%3Fid%3D__id__%22%3E__Subject__%3C%2Fa%3E%2FTITLE%3ASubject’%2CPriority%2C%20QueueName%2C%20ExtendedStatus%2C%20Bookmark&Order=DESC&OrderBy=LastUpdated&Query=id%20%3D%20’Bookmarked’&Rows=999
HTTP/1.1” 200 13184 “http://mydomain.com/rt/index.html” "Mozilla/4.0
(compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)"
192.168.1.1 - - [26/Aug/2008:15:54:27 -0400] “GET /rt/ HTTP/1.1” 301 384 "
http://mydomain.com/rt/Search/Results.html?Format=’<a%20href%3D"%2Frt%2FTicket%2FDisplay.html%3Fid%3D__id__">__id__<%2Fa>%2FTITLE%3A%23’%2C’<a%20href%3D"%2Frt%2FTicket%2FDisplay.html%3Fid%3D__id__">__Subject__<%2Fa>%2FTITLE%3ASubject’%2CPriority%2C%20QueueName%2C%20ExtendedStatus%2C%20Bookmark&Order=DESC&OrderBy=LastUpdated&Query=id%20%3D%20Bookmarked’&Rows=999"
"Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)"
192.168.1.1 - - [26/Aug/2008:15:54:27 -0400] "GET /rt/index.html HTTP/1.1"
200 5060 "
http://mydomain.com/rt/Search/Results.html?Format=’<a%20href%3D"%2Frt%2FTicket%2FDisplay.html%3Fid%3D__id__">__id__<%2Fa>%2FTITLE%3A%23’%2C’<a%20href%3D"%2Frt%2FTicket%2FDisplay.html%3Fid%3D__id__">__Subject__<%2Fa>%2FTITLE%3ASubject’%2CPriority%2C%20QueueName%2C%20ExtendedStatus%2C%20Bookmark&Order=DESC&OrderBy=LastUpdated&Query=id%20%3D%20Bookmarked’&Rows=999"
"Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)"On Tue, Aug 26, 2008 at 2:28 PM, Brian Buchanan brianbuchanan@interfast.cawrote:

On Tue, 2008-08-26 at 11:15 -0400, rmp dmd wrote:

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent
documentation that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie
RT user/admin but was able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

You need to set $WebDomain or $WebBaseURL in
/opt/rt3/etc/RT_SiteConfig.pm

Check out /opt/rt3/etc/RT_Config.pm for details on $WebDomain,
$WebBaseURL, $WebURL and $WebPath, but don’t make changes there, copy
the block(s) you need/want to RT_SiteConfig.pm and make the changes
there.

Brian

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent documentation
that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie RT user/admin but was
able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

  • While I’m exploring the new interface 3.8.1, I stumble in this weird
    scenario which I’m not sure if it’s normal or bug. when I click
    Home->Tickets->configuration, it will be on site
    http://mydomain.com/rt/Admin/index.html but it will ask me to log again.
    same thing when I click Home->simpleSearch->tickets->Tools, it will on site
    http://mydomain.com/rt/Tools/index.html but it will ask me to log again. I’m
    not sure what else is in ther but this may be nuisance.

Any ideas?
WebDomain or session corruption because of incorrect upgrade.

SHOW CREATE TABLE sessions;

Thanks!
Roehl


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com

Best regards, Ruslan.

In 75% of cases people need only:
$WebDomain and $WebPathOn Tue, Aug 26, 2008 at 10:28 PM, Brian Buchanan brianbuchanan@interfast.ca wrote:

On Tue, 2008-08-26 at 11:15 -0400, rmp dmd wrote:

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent
documentation that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie
RT user/admin but was able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

You need to set $WebDomain or $WebBaseURL in
/opt/rt3/etc/RT_SiteConfig.pm

Check out /opt/rt3/etc/RT_Config.pm for details on $WebDomain,
$WebBaseURL, $WebURL and $WebPath, but don’t make changes there, copy
the block(s) you need/want to RT_SiteConfig.pm and make the changes
there.

Brian


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com

Best regards, Ruslan.

Tried deleting everything in sessions table, since this is just a test
server and still see the trouble.

My RT_SiteConfig.pm:

Set($rtname, ‘NCS’);
Set($Timezone, ‘US/Mountain’);
Set($LogToSyslog, ‘’);
Set($LogToFile, ‘info’);
Set($LogToDir, ‘/opt/rt3/var/log’);
Set( $WebDomain, ‘csqidev01.rmtc.fedex.com’ );
Set($WebBaseURL, “http://csqidev01.rmtc.fedex.com/”);
Set($WebURL, “http://csqidev01.rmtc.fedex.com/”);
Set($Organization , “rmtc.fedex.com”);
Set($ParseNewMessageForTicketCcs , 1);
Set($DevelMode, ‘1’);

Httpd.conf:
<VirtualHost 199.82.150.161:80>
ServerAdmin root
ServerName csqidev01.rmtc.fedex.com
ServerAlias csqidev01
DocumentRoot /opt/rt3/share/html
AddDefaultCharset UTF-8
PerlModule Apache::DBI
PerlModule Apache2::compat
PerlRequire /opt/rt3/bin/webmux.pl
Alias /NoAuth/Images/ /opt/rt3/share/html/NoAuth/images

SetHandler perl-script
PerlHandler RT::Mason

Seeing this with both firefox and IE…

I am also having the same “Logout/Login” issues as described above. The
are no errors reported on the debug.log or the access/error logs. This
only happened after I upgraded from 3.8.0 to 3.8.1. It seems as one
changes links from Home to Simple Search or Tools, the application will
log you out at random. I have tried all the fixes suggested here with
no avail. This is happening with Firefox, IE and Safari. Any ideas?

Db 4.0 to 4.1 updates didn’t work for you either?----- Original Message -----
From: rt-users-bounces@lists.bestpractical.com rt-users-bounces@lists.bestpractical.com
To: rt-users@lists.bestpractical.com rt-users@lists.bestpractical.com
Sent: Tue Aug 26 19:05:06 2008
Subject: [rt-users] Issues on RT 3.8.1

I am also having the same “Logout/Login” issues as described above. The
are no errors reported on the debug.log or the access/error logs. This
only happened after I upgraded from 3.8.0 to 3.8.1. It seems as one
changes links from Home to Simple Search or Tools, the application will
log you out at random. I have tried all the fixes suggested here with
no avail. This is happening with Firefox, IE and Safari. Any ideas?
http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com

send us results of "SHOW CREATE TABLE sessions;"On Wed, Aug 27, 2008 at 4:05 AM, Carlos A. Alvarez calvarez@commx.net wrote:

I am also having the same “Logout/Login” issues as described above. The
are no errors reported on the debug.log or the access/error logs. This
only happened after I upgraded from 3.8.0 to 3.8.1. It seems as one
changes links from Home to Simple Search or Tools, the application will
log you out at random. I have tried all the fixes suggested here with
no avail. This is happening with Firefox, IE and Safari. Any ideas?


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com

Best regards, Ruslan.

Thanks for the reply Ruslan.

I’m not that familiar with mysql but when I run

SHOW CREATE TABLE sessions;

I have this output which I believe does not indicate any corruption. How do
I know if there is corruption

RT3.8.1 is working fine only this weird occurence of asking to log-again
after clicking items as indicated on the previous message.

Has anyone encounter this?

-Roehl

| Table | Create
Table
|
| sessions | CREATE TABLE sessions (
id varchar(32) NOT NULL default ‘’,
a_session longtext,
LastUpdated timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update
CURRENT_TIMESTAMP,
PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 |
1 row in set (0.00 sec)On Tue, Aug 26, 2008 at 5:07 PM, Ruslan Zakirov ruz@bestpractical.comwrote:

On Tue, Aug 26, 2008 at 7:15 PM, rmp dmd rmp.dmd1229@gmail.com wrote:

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent documentation
that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie RT user/admin but
was
able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

  • While I’m exploring the new interface 3.8.1, I stumble in this weird
    scenario which I’m not sure if it’s normal or bug. when I click
    Home->Tickets->configuration, it will be on site
    http://mydomain.com/rt/Admin/index.html but it will ask me to log
    again.
    same thing when I click Home->simpleSearch->tickets->Tools, it will on
    site
    http://mydomain.com/rt/Tools/index.html but it will ask me to log again.
    I’m
    not sure what else is in ther but this may be nuisance.

Any ideas?
WebDomain or session corruption because of incorrect upgrade.

SHOW CREATE TABLE sessions;

Thanks!
Roehl


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com


Best regards, Ruslan.

a_session column is longtext what is WRONG and means that you HAVN’T
upgraded correctly.

Read UPGRADING.mysql, this column must be LONGBLOB.On Wed, Aug 27, 2008 at 7:16 PM, rmp dmd rmp.dmd1229@gmail.com wrote:

Thanks for the reply Ruslan.

I’m not that familiar with mysql but when I run

SHOW CREATE TABLE sessions;

I have this output which I believe does not indicate any corruption. How do
I know if there is corruption

RT3.8.1 is working fine only this weird occurence of asking to log-again
after clicking items as indicated on the previous message.

Has anyone encounter this?

-Roehl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| Table | Create
Table
|
±---------±-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| sessions | CREATE TABLE sessions (
id varchar(32) NOT NULL default ‘’,
a_session longtext,
LastUpdated timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update
CURRENT_TIMESTAMP,
PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 |
±---------±-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
1 row in set (0.00 sec)

On Tue, Aug 26, 2008 at 5:07 PM, Ruslan Zakirov ruz@bestpractical.com wrote:

On Tue, Aug 26, 2008 at 7:15 PM, rmp dmd rmp.dmd1229@gmail.com wrote:

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent
documentation
that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie RT user/admin but
was
able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

  • While I’m exploring the new interface 3.8.1, I stumble in this weird
    scenario which I’m not sure if it’s normal or bug. when I click
    Home->Tickets->configuration, it will be on site
    http://mydomain.com/rt/Admin/index.html but it will ask me to log
    again.
    same thing when I click Home->simpleSearch->tickets->Tools, it will on
    site
    http://mydomain.com/rt/Tools/index.html but it will ask me to log again.
    I’m
    not sure what else is in ther but this may be nuisance.

Any ideas?
WebDomain or session corruption because of incorrect upgrade.

SHOW CREATE TABLE sessions;

Thanks!
Roehl


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com


Best regards, Ruslan.


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com

Best regards, Ruslan.

Thank you very for the help Ruslan.

I’m running
perl etc/upgrade/schema.mysql-4.0-4.1.pl rt3 user password > sql.queries

I’m getting

DBD::mysql version 4.002 required–this is only version 3.0002 at
etc/upgrade/schema.mysql-4.0-4.1.pl line 7.
BEGIN failed–compilation aborted at etc/upgrade/schema.mysql-4.0-4.1.plline 7.

I googled the error but there’s no information available on this.

Thanks again!
RoehlOn Wed, Aug 27, 2008 at 11:48 AM, Ruslan Zakirov ruz@bestpractical.comwrote:

a_session column is longtext what is WRONG and means that you HAVN’T
upgraded correctly.

Read UPGRADING.mysql, this column must be LONGBLOB.

On Wed, Aug 27, 2008 at 7:16 PM, rmp dmd rmp.dmd1229@gmail.com wrote:

Thanks for the reply Ruslan.

I’m not that familiar with mysql but when I run

SHOW CREATE TABLE sessions;

I have this output which I believe does not indicate any corruption. How
do
I know if there is corruption

RT3.8.1 is working fine only this weird occurence of asking to log-again
after clicking items as indicated on the previous message.

Has anyone encounter this?

-Roehl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| Table | Create
Table
|

±---------±-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| sessions | CREATE TABLE sessions (
id varchar(32) NOT NULL default ‘’,
a_session longtext,
LastUpdated timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update
CURRENT_TIMESTAMP,
PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 |

±---------±-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+

1 row in set (0.00 sec)

On Tue, Aug 26, 2008 at 5:07 PM, Ruslan Zakirov ruz@bestpractical.com wrote:

On Tue, Aug 26, 2008 at 7:15 PM, rmp dmd rmp.dmd1229@gmail.com wrote:

Hi,

First, I’d like to say great job on putting up an excellent
documentation
that is easy to follow for upgrading 3.8.1. I’m newbie RT user/admin
but

was
able to do the updagrade easily.

I just have few minor issues on 3.8.1.

  • While I’m exploring the new interface 3.8.1, I stumble in this weird
    scenario which I’m not sure if it’s normal or bug. when I click
    Home->Tickets->configuration, it will be on site
    http://mydomain.com/rt/Admin/index.html but it will ask me to log
    again.
    same thing when I click Home->simpleSearch->tickets->Tools, it will on
    site
    http://mydomain.com/rt/Tools/index.html but it will ask me to log
    again.

I’m
not sure what else is in ther but this may be nuisance.

Any ideas?
WebDomain or session corruption because of incorrect upgrade.

SHOW CREATE TABLE sessions;

Thanks!
Roehl


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com


Best regards, Ruslan.


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com


Best regards, Ruslan.

Upgrade your DBD::mysql module. The easiest way is using CPAN shell, so
type this command:

/usr/bin/perl -MCPAN -e shell

and when in shell, type:

upgrade DBD::mysql

Regards

Davdi

rmp dmd wrote:

Thanks for the help David. Apologies for my simple questions as I do not
have any knowledge on CPAN.

I run below but upgrade is not an available command on CPAN shell.

Error:
Unknown command ‘upgrade’. Type ? for help.

What do I need to run to upgrade?

Thanks!
RoehlOn Wed, Aug 27, 2008 at 2:27 PM, David Svejda david.svejda@netfriends.czwrote:

Upgrade your DBD::mysql module. The easiest way is using CPAN shell, so
type this command:

/usr/bin/perl -MCPAN -e shell

and when in shell, type:

upgrade DBD::mysql

Regards

Davdi

rmp dmd wrote:

Thank you very for the help Ruslan.

I’m running
perl etc/upgrade/schema.mysql-4.0-4.1.pl
http://schema.mysql-4.0-4.1.pl rt3 user password > sql.queries

I’m getting

DBD::mysql version 4.002 required–this is only version 3.0002 at
etc/upgrade/schema.mysql-4.0-4.1.pl http://schema.mysql-4.0-4.1.pl
line 7.
BEGIN failed–compilation aborted at etc/upgrade/schema.mysql-4.0-4.1.pl
http://schema.mysql-4.0-4.1.pl line 7.

I googled the error but there’s no information available on this.

Thanks again!
Roehl

On Wed, Aug 27, 2008 at 11:48 AM, Ruslan Zakirov <ruz@bestpractical.com mailto:ruz@bestpractical.com> wrote:

`a_session` column is longtext what is WRONG and means that you

HAVN’T

upgraded correctly.

Read UPGRADING.mysql, this column must be LONGBLOB.



On Wed, Aug 27, 2008 at 7:16 PM, rmp dmd <rmp.dmd1229@gmail.com <mailto:rmp.dmd1229@gmail.com>> wrote:
> Thanks for the reply Ruslan.
>
> I'm not that familiar with mysql but when I run
>
> SHOW CREATE TABLE sessions;
>
> I have this output which I believe does not indicate any
corruption. How do
> I know if there is corruption
>
> RT3.8.1 is working fine only this weird occurence of asking to
log-again
> after clicking items as indicated on the previous message.
>
> Has anyone encounter this?
>
> -Roehl
>
>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+

> | Table    | Create
> Table
> |
>

±---------±-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+

> | sessions | CREATE TABLE `sessions` (
>   `id` varchar(32) NOT NULL default '',
>   `a_session` longtext,
>   `LastUpdated` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on

update

> CURRENT_TIMESTAMP,
>   PRIMARY KEY  (`id`)
> ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 |
>

±---------±-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+

> 1 row in set (0.00 sec)
>
> On Tue, Aug 26, 2008 at 5:07 PM, Ruslan Zakirov <ruz@bestpractical.com <mailto:ruz@bestpractical.com>> wrote:
>>
>> On Tue, Aug 26, 2008 at 7:15 PM, rmp dmd <rmp.dmd1229@gmail.com <mailto:rmp.dmd1229@gmail.com>> wrote:
>> > Hi,
>> >
>> > First, I'd like to say great job on putting up an excellent
>> > documentation
>> > that is easy to follow for upgrading 3.8.1. <http://3.8.1./>
I'm newbie RT user/admin but
>> > was
>> > able to do the updagrade easily.
>> >
>> > I just have few minor issues on 3.8.1. <http://3.8.1./>
>> >
>> > - On "RT at Glance" the link for "Bookmarked Tickets", "10

highest

>> > priority
>> > tickets I own", "10 newest unowned tickets" are pointing for
>> > http://localhost/rt/Search/Results.html?format.......  How can
change
>> > this
>> > link to http://mydomain.com/rt/Search/Results.html?format.......

?

>> WebDomain option?
>>
>> >
>> > - While I'm exploring the new interface 3.8.1, I stumble in
this weird
>> > scenario which I'm not sure if it's normal or bug. when I click
>> > Home->Tickets->configuration, it will be on site
>> >  http://mydomain.com/rt/Admin/index.html but it will ask me to

log

>> > again.
>> > same thing when I click Home->simpleSearch->tickets->Tools, it
will on
>> > site
>> > http://mydomain.com/rt/Tools/index.html but it will ask me to
log again.
>> > I'm
>> > not sure what else is in ther but this may be nuisance.
>> >
>> > Any ideas?
>> WebDomain or session corruption because of incorrect upgrade.
>>
>> SHOW CREATE TABLE sessions;
>>
>> >
>> > Thanks!
>> > Roehl
>> >
>> > _______________________________________________
>> >

http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

>> >
>> > Community help: http://wiki.bestpractical.com
<http://wiki.bestpractical.com/>
>> > Commercial support: sales@bestpractical.com
<mailto:sales@bestpractical.com>
>> >
>> >
>> > Discover RT's hidden secrets with RT Essentials from O'Reilly
Media.
>> > Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com
<http://rtbook.bestpractical.com/>
>> >
>>
>>
>>
>> --
>> Best regards, Ruslan.
>
>
> _______________________________________________
> http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users
>
> Community help: http://wiki.bestpractical.com
<http://wiki.bestpractical.com/>
> Commercial support: sales@bestpractical.com
<mailto:sales@bestpractical.com>
>
>
> Discover RT's hidden secrets with RT Essentials from O'Reilly

Media.

> Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com
<http://rtbook.bestpractical.com/>
>



--
Best regards, Ruslan.


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com

rmp dmd wrote:

Thanks for the help David. Apologies for my simple questions as I do
not have any knowledge on CPAN.

I run below but upgrade is not an available command on CPAN shell.

Error:
Unknown command ‘upgrade’. Type ? for help.

What do I need to run to upgrade?

It seems you have older version of CPAN, never mind. Try ‘install
DB::mysql’ instead of ‘upgrade DB::mysql’, it should recognize newer
version available and install (upgrade) it.

David

yep, but it’s 'install DBD::mysql’On Wed, Aug 27, 2008 at 10:51 PM, David Svejda david.svejda@netfriends.cz wrote:

rmp dmd wrote:

Thanks for the help David. Apologies for my simple questions as I do
not have any knowledge on CPAN.

I run below but upgrade is not an available command on CPAN shell.

Error:
Unknown command ‘upgrade’. Type ? for help.

What do I need to run to upgrade?

It seems you have older version of CPAN, never mind. Try ‘install
DB::mysql’ instead of ‘upgrade DB::mysql’, it should recognize newer
version available and install (upgrade) it.

David


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com

Best regards, Ruslan.

once again, send us results of “SHOW CREATE TABLE sessions;”

and "SHOW CREATE TABLE Attachments;"On Wed, Aug 27, 2008 at 6:23 AM, Ruslan Zakirov ruz@bestpractical.com wrote:

send us results of “SHOW CREATE TABLE sessions;”

On Wed, Aug 27, 2008 at 4:05 AM, Carlos A. Alvarez calvarez@commx.net wrote:

I am also having the same “Logout/Login” issues as described above. The
are no errors reported on the debug.log or the access/error logs. This
only happened after I upgraded from 3.8.0 to 3.8.1. It seems as one
changes links from Home to Simple Search or Tools, the application will
log you out at random. I have tried all the fixes suggested here with
no avail. This is happening with Firefox, IE and Safari. Any ideas?


http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales@bestpractical.com

Discover RT’s hidden secrets with RT Essentials from O’Reilly Media.
Buy a copy at http://rtbook.bestpractical.com


Best regards, Ruslan.

Best regards, Ruslan.

RT 3.8.1
mysql version - 4.1.20-log
Fedora Core 4

SHOW CREATE TABLE sessions; shows:
| Table | Create Table |
| sessions | CREATE TABLE sessions (
id varchar(32) NOT NULL default ‘’,
a_session longtext,
LastUpdated timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,
PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 |
1 row in set (0.00 sec)

SHOW CREATE TABLE Attachments; shows:

| Table | Create Table |
| Attachments | CREATE TABLE Attachments (
id int(11) NOT NULL auto_increment,
TransactionId int(11) NOT NULL default ‘0’,
Parent int(11) NOT NULL default ‘0’,
MessageId varchar(160) default NULL,
Subject varchar(255) default NULL,
Filename varchar(255) default NULL,
ContentType varchar(80) default NULL,
ContentEncoding varchar(80) default NULL,
Content longtext,
Headers longtext,
Creator int(11) NOT NULL default ‘0’,
Created datetime default NULL,
PRIMARY KEY (id),
KEY Attachments2 (TransactionId),
KEY Attachments3 (Parent,TransactionId)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 |
1 row in set (0.19 sec)

Thanks,
Shannon