% sign in filename from email

I seem to have found a way to break rt 3.0.0.

A user sent a message with an attachment (actually Several) with a
filename of %Picture1

It only breaks things for that ticket, however, I am not able to do any
testing of it at the moment, and am working hard to purge the stuff from
the DB (some of it seems to be entered into the DB).

The failure occurs at the mailgateway, so the message never gets totally
accepted by RT and the rt-mailgate failes - so the message is inserted
several times. It does end up choking the system a bit.

Has anyone else seen this (or in a postion to test this).

Stewart

Can you verify that this is still a problem with RT 3.0.2?On Tue, May 20, 2003 at 11:49:13AM +1000, Stewart James wrote:

I seem to have found a way to break rt 3.0.0.

A user sent a message with an attachment (actually Several) with a
filename of %Picture1

It only breaks things for that ticket, however, I am not able to do any
testing of it at the moment, and am working hard to purge the stuff from
the DB (some of it seems to be entered into the DB).

The failure occurs at the mailgateway, so the message never gets totally
accepted by RT and the rt-mailgate failes - so the message is inserted
several times. It does end up choking the system a bit.

Has anyone else seen this (or in a postion to test this).

Stewart


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users

Have you read the FAQ? The RT FAQ Manager lives at http://fsck.com/rtfm

http://www.bestpractical.com/rt – Trouble Ticketing. Free.

Because of the patches for bounce detaection I applied to the 3.0.0 I have
postponed upgrading to 3.0.2 - am pushing for some new hardware so was
going to do it then.

I’ll setup a test installation somwhere in the next couple of days and see
if I can have play and narrow down the issue.

StewieOn Mon, 19 May 2003, Jesse Vincent wrote:

Date: Mon, 19 May 2003 22:23:18 -0400
From: Jesse Vincent jesse@bestpractical.com
To: Stewart James stewart.james@vu.edu.au
Cc: rt-users@lists.fsck.com
Subject: Re: [rt-users] % sign in filename from email

Can you verify that this is still a problem with RT 3.0.2?

On Tue, May 20, 2003 at 11:49:13AM +1000, Stewart James wrote:

I seem to have found a way to break rt 3.0.0.

A user sent a message with an attachment (actually Several) with a
filename of %Picture1

It only breaks things for that ticket, however, I am not able to do any
testing of it at the moment, and am working hard to purge the stuff from
the DB (some of it seems to be entered into the DB).

The failure occurs at the mailgateway, so the message never gets totally
accepted by RT and the rt-mailgate failes - so the message is inserted
several times. It does end up choking the system a bit.

Has anyone else seen this (or in a postion to test this).

Stewart


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users

Have you read the FAQ? The RT FAQ Manager lives at http://fsck.com/rtfm

Bugger, there must have been something else unusual about that message -
and of course because it was overloading things I failed to keep a copy of
it.

However sending the message to 3.0.0 was accepted when I did the message
from pine, although I got an error from the web server when I tried to
view the attachment.

I do know the original came from an apple user and was sending screenshots
to show an error he was receiving, and seem to remember the mime type
having apple mentioned in it.

I am going to try and get a hold of this user and see if they can forward
me a copy of the email so I can analyse it properly and get some decent
feedback to you on the problem.

There is an issue somewhere here…maybe specific to my system.

StewartOn Mon, 19 May 2003, Jesse Vincent wrote:

Date: Mon, 19 May 2003 22:23:18 -0400
From: Jesse Vincent jesse@bestpractical.com
To: Stewart James stewart.james@vu.edu.au
Cc: rt-users@lists.fsck.com
Subject: Re: [rt-users] % sign in filename from email

Can you verify that this is still a problem with RT 3.0.2?

On Tue, May 20, 2003 at 11:49:13AM +1000, Stewart James wrote:

I seem to have found a way to break rt 3.0.0.

A user sent a message with an attachment (actually Several) with a
filename of %Picture1

It only breaks things for that ticket, however, I am not able to do any
testing of it at the moment, and am working hard to purge the stuff from
the DB (some of it seems to be entered into the DB).

The failure occurs at the mailgateway, so the message never gets totally
accepted by RT and the rt-mailgate failes - so the message is inserted
several times. It does end up choking the system a bit.

Has anyone else seen this (or in a postion to test this).

Stewart


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users

Have you read the FAQ? The RT FAQ Manager lives at http://fsck.com/rtfm

I decided to blow away my bounce patches and upgrade to 3.0.2 so I could
find out more about this problem.

I grabbed a jpeg image and renamed it to %image1

I sent an email to RT to open a request - then replied to the request and
included %image1 as an attachment.

The messages gets part way through being accepted via the rt-mailgate
gateway, then fails. Of course it is respooled as it is a temporay
failure causing multiple entries.

Looking at the ticket via the web it looks ok, but if you try to view the
image from RT you get a 400 Bad request.

Did anyone else try this? Or is only my installation that barf’s at
filenames that start with a %

StewartOn Tue, 20 May 2003, Stewart James wrote:

Date: Tue, 20 May 2003 12:47:08 +1000 (EST)
From: Stewart James stewart.james@vu.edu.au
To: Jesse Vincent jesse@bestpractical.com
Cc: rt-users@lists.fsck.com
Subject: Re: [rt-users] % sign in filename from email

Bugger, there must have been something else unusual about that message -
and of course because it was overloading things I failed to keep a copy of
it.

However sending the message to 3.0.0 was accepted when I did the message
from pine, although I got an error from the web server when I tried to
view the attachment.

I do know the original came from an apple user and was sending screenshots
to show an error he was receiving, and seem to remember the mime type
having apple mentioned in it.

I am going to try and get a hold of this user and see if they can forward
me a copy of the email so I can analyse it properly and get some decent
feedback to you on the problem.

There is an issue somewhere here…maybe specific to my system.

Stewart

On Mon, 19 May 2003, Jesse Vincent wrote:

Date: Mon, 19 May 2003 22:23:18 -0400
From: Jesse Vincent jesse@bestpractical.com
To: Stewart James stewart.james@vu.edu.au
Cc: rt-users@lists.fsck.com
Subject: Re: [rt-users] % sign in filename from email

Can you verify that this is still a problem with RT 3.0.2?

On Tue, May 20, 2003 at 11:49:13AM +1000, Stewart James wrote:

I seem to have found a way to break rt 3.0.0.

A user sent a message with an attachment (actually Several) with a
filename of %Picture1

It only breaks things for that ticket, however, I am not able to do any
testing of it at the moment, and am working hard to purge the stuff from
the DB (some of it seems to be entered into the DB).

The failure occurs at the mailgateway, so the message never gets totally
accepted by RT and the rt-mailgate failes - so the message is inserted
several times. It does end up choking the system a bit.

Has anyone else seen this (or in a postion to test this).

Stewart


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users

Have you read the FAQ? The RT FAQ Manager lives at http://fsck.com/rtfm


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users

Have you read the FAQ? The RT FAQ Manager lives at http://fsck.com/rtfm

It may very well be the size of the message causing the issue.

The test image (not that the type matters) was 368kb, even as a normal
name, it would get “stuck” in the queue, I just tried sending an email
with a 55kb message and it was delivered without problem.

I am now wondering if the entire problem is more on sendmails smrsh side
perhaps timing out before the message is accepted by the web server?

For the record I am using sendmail, would anyone else have seen similar
issues?On Tue, 20 May 2003, Stewart James wrote:

Date: Tue, 20 May 2003 16:24:16 +1000 (EST)
From: Stewart James stewart.james@vu.edu.au
To: Jesse Vincent jesse@bestpractical.com
Cc: rt-users@lists.fsck.com
Subject: Re: [rt-users] % sign in filename from email

I decided to blow away my bounce patches and upgrade to 3.0.2 so I could
find out more about this problem.

I grabbed a jpeg image and renamed it to %image1

I sent an email to RT to open a request - then replied to the request and
included %image1 as an attachment.

The messages gets part way through being accepted via the rt-mailgate
gateway, then fails. Of course it is respooled as it is a temporay
failure causing multiple entries.

Looking at the ticket via the web it looks ok, but if you try to view the
image from RT you get a 400 Bad request.

Did anyone else try this? Or is only my installation that barf’s at
filenames that start with a %

Stewart

On Tue, 20 May 2003, Stewart James wrote:

Date: Tue, 20 May 2003 12:47:08 +1000 (EST)
From: Stewart James stewart.james@vu.edu.au
To: Jesse Vincent jesse@bestpractical.com
Cc: rt-users@lists.fsck.com
Subject: Re: [rt-users] % sign in filename from email

Bugger, there must have been something else unusual about that message -
and of course because it was overloading things I failed to keep a copy of
it.

However sending the message to 3.0.0 was accepted when I did the message
from pine, although I got an error from the web server when I tried to
view the attachment.

I do know the original came from an apple user and was sending screenshots
to show an error he was receiving, and seem to remember the mime type
having apple mentioned in it.

I am going to try and get a hold of this user and see if they can forward
me a copy of the email so I can analyse it properly and get some decent
feedback to you on the problem.

There is an issue somewhere here…maybe specific to my system.

Stewart

On Mon, 19 May 2003, Jesse Vincent wrote:

Date: Mon, 19 May 2003 22:23:18 -0400
From: Jesse Vincent jesse@bestpractical.com
To: Stewart James stewart.james@vu.edu.au
Cc: rt-users@lists.fsck.com
Subject: Re: [rt-users] % sign in filename from email

Can you verify that this is still a problem with RT 3.0.2?

On Tue, May 20, 2003 at 11:49:13AM +1000, Stewart James wrote:

I seem to have found a way to break rt 3.0.0.

A user sent a message with an attachment (actually Several) with a
filename of %Picture1

It only breaks things for that ticket, however, I am not able to do any
testing of it at the moment, and am working hard to purge the stuff from
the DB (some of it seems to be entered into the DB).

The failure occurs at the mailgateway, so the message never gets totally
accepted by RT and the rt-mailgate failes - so the message is inserted
several times. It does end up choking the system a bit.

Has anyone else seen this (or in a postion to test this).

Stewart


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users

Have you read the FAQ? The RT FAQ Manager lives at http://fsck.com/rtfm


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users

Have you read the FAQ? The RT FAQ Manager lives at http://fsck.com/rtfm


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users

Have you read the FAQ? The RT FAQ Manager lives at http://fsck.com/rtfm

Bugger, there must have been something else unusual about that message -
and of course because it was overloading things I failed to keep a copy of
it.

However sending the message to 3.0.0 was accepted when I did the message
from pine, although I got an error from the web server when I tried to
view the attachment.

I do know the original came from an apple user and was sending screenshots
to show an error he was receiving, and seem to remember the mime type
having apple mentioned in it.

Jesse: This sounds a great deal like the message that hosed up our
system. It is also from a mac, it also has an attachment whose filename
contains percent signs. So, there is something broken. Our system is at
v3.0.2 already.

Stewart: Which Mail User Agent are Your users using? We have Netscape
4.7/4.8 on most OS 9 machines.

Regards,
Harald

Jesse: This sounds a great deal like the message that hosed up our
system. It is also from a mac, it also has an attachment whose filename
contains percent signs. So, there is something broken. Our system is at
v3.0.2 already.

nod Now that I’m home again and have finally dealt with most of the
unavoidable business stuff, I’m just about ready to start plowing
through all the little issues that have cropped up in the past month.

-j

Stewart: Which Mail User Agent are Your users using? We have Netscape
4.7/4.8 on most OS 9 machines.

Regards,
Harald


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users

Have you read the FAQ? The RT FAQ Manager lives at http://fsck.com/rtfm

http://www.bestpractical.com/rt – Trouble Ticketing. Free.

Stewart: Which Mail User Agent are Your users using? We have Netscape
4.7/4.8 on most OS 9 machines.

That was from an external person the headers I am getting via the RT
interface don;t mention the persons user-agent.

Cheers,

Stewart