Search doesn´t work

Hello,

I work with RT 3.0.10, Apache 1.3.28 and modperl 1.28 and have the Problem
that the search only works sporadically. Sometime it works one or two times,
than it works not and I get back “0 tickets found”!!!

I put on the following patch:
===html/Search/Elements/PickRestriction=======================================================
— html/Search/Elements/PickRestriction (revision 100)
+++ html/Search/Elements/PickRestriction (local)
@@ -22,7 +22,7 @@
%#
%# END LICENSE BLOCK

- + <& /Elements/TitleBoxStart, title => loc('Refine search')&>

But it the RT Search works not better with it.
In the apache log files I found the following, but I don´t know if it has
something to do with the search. I think not.

[Mon May 3 13:22:57 2004] [warn] child process 5127 still did not exit,
sending a SIGTERM
[Mon May 3 13:22:57 2004] [warn] child process 5131 still did not exit,
sending a SIGTERM
[Mon May 3 13:22:57 2004] [warn] child process 5207 still did not exit,
sending a SIGTERM
[Mon May 3 13:23:32 2004] [notice] Apache/1.3.28 (Linux/SuSE) mod_perl/1.28
configured – resuming normal operations
[Mon May 3 13:23:32 2004] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper:
/usr/sbin/suexec)
[Mon May 3 13:23:32 2004] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
[Tue May 4 10:26:16 2004] [error] [Mason] File does not exist:
/opt/rt3/share/html/favicon.ico

I would be very happy, if someone can help me.
Thanks,
Tina

Hello.

  1. restart Apache after patch.
  2. clean mason obj cache in /path/to/rt/var/mason_data/obj
  3. Do you use international chars in search?
  4. Comment on log below.
  5. Any records in RT log?

Tina Schade wrote:

Hello,

I work with RT 3.0.10, Apache 1.3.28 and modperl 1.28 and have the Problem
that the search only works sporadically. Sometime it works one or two times,
than it works not and I get back “0 tickets found”!!!

I put on the following patch:
===html/Search/Elements/PickRestriction=======================================================
— html/Search/Elements/PickRestriction (revision 100)
+++ html/Search/Elements/PickRestriction (local)
@@ -22,7 +22,7 @@
%#
%# END LICENSE BLOCK

- + <& /Elements/TitleBoxStart, title => loc('Refine search')&>

But it the RT Search works not better with it.
In the apache log files I found the following, but I don�t know if it has
something to do with the search. I think not.

[Mon May 3 13:22:57 2004] [warn] child process 5127 still did not exit,
sending a SIGTERM
[Mon May 3 13:22:57 2004] [warn] child process 5131 still did not exit,
sending a SIGTERM
[Mon May 3 13:22:57 2004] [warn] child process 5207 still did not exit,
sending a SIGTERM
[Mon May 3 13:23:32 2004] [notice] Apache/1.3.28 (Linux/SuSE) mod_perl/1.28
configured – resuming normal operations
[Mon May 3 13:23:32 2004] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper:
/usr/sbin/suexec)
[Mon May 3 13:23:32 2004] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
[Tue May 4 10:26:16 2004] [error] [Mason] File does not exist:
/opt/rt3/share/html/favicon.ico

all OK with this log except one thing unrelaited to search Mason can’t
find requested favicon.ico file. I think you use Mozilla, do you?

Thanks, for your fast answer,

Hello.

  1. restart Apache after patch.
    I started the apache after I put on the patch. That is 2 weeks ago. There it
    works fine, but now it dosn´t.
  1. clean mason obj cache in /path/to/rt/var/mason_data/obj
    What does this …/obj make? Into …/obj is another folder standard, which
    contains the hole html-folder. Should I remove them?
  1. Do you use international chars in search?
    Sometimes. But it also dosn´t work when I search for a owner from the list and
    status open or something like this.
  1. Comment on log below.
    Yes most of the people here use Mozilla or Netscape as browser. What is the
    cause for the log?
  1. Any records in RT log?
    No, the folder is still empty.

What can I do else?

Thanks, Tina

Tina Schade wrote:

Thanks, for your fast answer,

Hello.

  1. restart Apache after patch.

I started the apache after I put on the patch. That is 2 weeks ago. There it
works fine, but now it dosn�t.
‘2 weeks ago’ and ‘Now it doesn’t’ seems to me that problem unrelated to
patch.

  1. clean mason obj cache in /path/to/rt/var/mason_data/obj

What does this …/obj make? Into …/obj is another folder standard, which
contains the hole html-folder. Should I remove them?
Yes, you can remove whole obj dir without problems, but don’t break
permissions on masson_data dir. It’s an mason obj cache which speed up
things a lot, but sometimes mason doesn’t understand that source files
were changed.

  1. Do you use international chars in search?

Sometimes. But it also dosn�t work when I search for a owner from the list and
status open or something like this.
Problem which patch fixes doesn’t touch search a lot even more it
doesn’t break search at all. Problem breaks concurent search in
different browser windows and produce this long FreezeThaw report in logs.

  1. Comment on log below.

Yes most of the people here use Mozilla or Netscape as browser. What is the
cause for the log?
Mozilla uses slightly different link syntax for favicons and RT doesn’t
provide suitable for Mozilla, and mozilla always request '/favicon.ico’
file which is unavailable.

  1. Any records in RT log?

No, the folder is still empty.
You didn’t turn on logging to file, now RT put log messages via syslog.

Set($LogToFile, ‘debug’); #add this to RT_SiteConfig.pm

You can get into permissions problems with it, but I hope that you’ll
solve it. Logging into file discussed many times on RT lists.

What can I do else?
Do all above, restart as usualy. Clear search. Do problem search. Send
RT logs here. Apache logs if it contains something irregular.