Rt not receiving incoming email

I’m setting up rt for the first time and I can’t get it to accept new
requests via email. When I send email to rt I don’t get an auto-ticket
(“Send an autoreply on request creation” is enabled for all my queues) and
the request never shows up in the web interface. I can generate and
manipulate requests with the web interface and when I do, I receive mail
from rt just fine.

rt version:
1.0.7

host description:
Linux crapsis 2.2.19-6.2.1enterprise #1 SMP Mon Apr 9 22:36:08 EDT 2001
i686 unknown

version of Perl:
Summary of my perl5 (5.0 patchlevel 5 subversion 3) configuration:
Platform:
osname=linux, osvers=2.2.5-22smp, archname=i386-linux
uname=‘linux porky.devel.redhat.com 2.2.5-22smp #1 smp wed jun 2
09:11:51 edt 1999 i686 unknown ‘
hint=recommended, useposix=true, d_sigaction=define
usethreads=undef useperlio=undef d_sfio=undef
Compiler:
cc=‘cc’, optimize=’-O2 -m486 -fno-strength-reduce’,
gccversion=egcs-2.91.66 19990314/Linux (egcs-1.1.2 release)
cppflags=’-Dbool=char -DHAS_BOOL -I/usr/local/include’
ccflags =’-Dbool=char -DHAS_BOOL -I/usr/local/include’
stdchar=‘char’, d_stdstdio=undef, usevfork=false
intsize=4, longsize=4, ptrsize=4, doublesize=8
d_longlong=define, longlongsize=8, d_longdbl=define, longdblsize=12
alignbytes=4, usemymalloc=n, prototype=define

MTA:
Exim version 3.22 #1 built 08-Jun-2001 11:35:37
Copyright © University of Cambridge 2001

web server name and version:
[Sun Jun 24 04:02:02 2001] [notice] Apache/1.3.14 (Unix) (Red-Hat/Linux)
PHP/4.0.4pl1 configured – resuming normal operations
[Sun Jun 24 04:02:02 2001] [info] Server built: Oct 19 2000 13:00:25

patches or contrib installed:
none

nature of problem:
I described briefly it above, and here’s some additional info:

  1. All mail in our domain goes to a central mail server. On this central
    mail server there are these rt-related aliases:
    rt: rt@crapsis

  2. On host crapsis, here are rt-related aliases:
    rt: “|/usr/local/rt/bin/rt-mailgate general correspond”

  3. I can see all the email requests I send sitting in
    /var/spool/exim/input on crapsis.

  4. Here is entry in config.pm:
    $mailprog = "/usr/lib/sendmail ";
    $mail_options = “-oi -t”;

  5. I’m not seeing any errors or returned mail.

  6. BTW this document is no longer available:
    ftp://ftp.fsck.com/pub/rt/contrib/exim.README

I sure am anxious to use this fine free product :wink: Thanks for any help.

– Jim

Fixed. It was the exim setup. Thanks!

– JimOn Sun, 24 Jun 2001, Jim wrote:

I’m setting up rt for the first time and I can’t get it to accept new
requests via email. When I send email to rt I don’t get an auto-ticket
(“Send an autoreply on request creation” is enabled for all my queues) and
the request never shows up in the web interface. I can generate and
manipulate requests with the web interface and when I do, I receive mail
from rt just fine.

rt version:
1.0.7

host description:
Linux crapsis 2.2.19-6.2.1enterprise #1 SMP Mon Apr 9 22:36:08 EDT 2001
i686 unknown

version of Perl:
Summary of my perl5 (5.0 patchlevel 5 subversion 3) configuration:
Platform:
osname=linux, osvers=2.2.5-22smp, archname=i386-linux
uname=‘linux porky.devel.redhat.com 2.2.5-22smp #1 smp wed jun 2
09:11:51 edt 1999 i686 unknown ‘
hint=recommended, useposix=true, d_sigaction=define
usethreads=undef useperlio=undef d_sfio=undef
Compiler:
cc=‘cc’, optimize=’-O2 -m486 -fno-strength-reduce’,
gccversion=egcs-2.91.66 19990314/Linux (egcs-1.1.2 release)
cppflags=’-Dbool=char -DHAS_BOOL -I/usr/local/include’
ccflags =’-Dbool=char -DHAS_BOOL -I/usr/local/include’
stdchar=‘char’, d_stdstdio=undef, usevfork=false
intsize=4, longsize=4, ptrsize=4, doublesize=8
d_longlong=define, longlongsize=8, d_longdbl=define, longdblsize=12
alignbytes=4, usemymalloc=n, prototype=define

MTA:
Exim version 3.22 #1 built 08-Jun-2001 11:35:37
Copyright © University of Cambridge 2001

web server name and version:
[Sun Jun 24 04:02:02 2001] [notice] Apache/1.3.14 (Unix) (Red-Hat/Linux)
PHP/4.0.4pl1 configured – resuming normal operations
[Sun Jun 24 04:02:02 2001] [info] Server built: Oct 19 2000 13:00:25

patches or contrib installed:
none

nature of problem:
I described briefly it above, and here’s some additional info:

  1. All mail in our domain goes to a central mail server. On this central
    mail server there are these rt-related aliases:
    rt: rt@crapsis

  2. On host crapsis, here are rt-related aliases:
    rt: “|/usr/local/rt/bin/rt-mailgate general correspond”

  3. I can see all the email requests I send sitting in
    /var/spool/exim/input on crapsis.

  4. Here is entry in config.pm:
    $mailprog = "/usr/lib/sendmail ";
    $mail_options = “-oi -t”;

  5. I’m not seeing any errors or returned mail.

  6. BTW this document is no longer available:
    ftp://ftp.fsck.com/pub/rt/contrib/exim.README

I sure am anxious to use this fine free product :wink: Thanks for any help.

– Jim


rt-users mailing list
rt-users@lists.fsck.com
http://lists.fsck.com/mailman/listinfo/rt-users