No RT user found

G’Day
I have installed RT 2.0.11 on a Red Hat 7.2 box.
I have setup variables for MySql for user=rt_user and password=rt_pass.
However when I try to add users to the RT system either with:
./rtadmin --user=rt_user --password='rt_pass’
or
./rtadmin --user=root --password=xyz
I get the following error:

No RT user found. Please consult your RT administrator.

So how do I add a user? Or what have I messed up?
I’ve looked at the lists, faq and docos and cant find anything to help
Regards
Peter Bonifacio

<https://intranet.logicaltech.com.au/Livelink/livelink.exe?func=ll&objId=450
521&objAction=view>

Did you add the rt_user to the rt2 database (eg, with mysql_setpermissions (in the mysql RPM - I used 3.23.41-1))?
I couldn’t get through the RT2 install without adding the RT user halfway through, because install tries to connect as rt_user after creating the DB.

Jeff----- Original Message -----
From: Peter Bonifacio
To: rt-users@lists.fsck.com
Sent: Tuesday, February 19, 2002 7:29 PM
Subject: [rt-users] No RT user found.

G’Day
I have installed RT 2.0.11 on a Red Hat 7.2 box.
I have setup variables for MySql for user=rt_user and password=rt_pass.
However when I try to add users to the RT system either with:
./rtadmin --user=rt_user --password='rt_pass’
or
./rtadmin --user=root --password=xyz
I get the following error:

No RT user found. Please consult your RT administrator.

So how do I add a user? Or what have I messed up?
I’ve looked at the lists, faq and docos and cant find anything to help
Regards
Peter Bonifacio

I have installed RT 2.0.11 on a Red Hat 7.2 box.
I have setup variables for MySql for user=rt_user and password=rt_pass.
However when I try to add users to the RT system either with:
./rtadmin --user=rt_user --password='rt_pass’
or
./rtadmin --user=root --password=xyz
I get the following error:

No RT user found. Please consult your RT administrator.

You have not defined a Unix login for the root user. Log in as root via
the WebUI, Configuration, Users, Root, and add ‘root’ to ‘Unix login’.
From then on, you’ll be able to use the rtadmin cli with the RT 'root’
privileges as the Unix ‘root’ user.

So how do I add a user? Or what have I messed up?

You have read http://www.fsck.com/rtfm/factoid.html?id=79 ?

Regards,

                         Bruce Campbell                            RIPE
               Systems/Network Engineer                             NCC
             www.ripe.net - PGP562C8B1B                      Operations

Jeff,
I did add the rt_user - I can access mysql and check tables etc. I cant
access RT either via the Web UI or the Command line.
Both these result in the “No RT user found. Please consult your RT
administrator.” message.
Any further ideas?
Peter-----Original Message-----
From: Jeff Jones [mailto:jeferee@hotmail.com]
Sent: Wednesday, 20 February 2002 18:10 PM
To: Peter Bonifacio; rt-users@lists.fsck.com
Subject: Re: [rt-users] No RT user found.

Did you add the rt_user to the rt2 database (eg, with mysql_setpermissions
(in the mysql RPM - I used 3.23.41-1))?
I couldn’t get through the RT2 install without adding the RT user halfway
through, because install tries to connect as rt_user after creating the DB.

Jeff

----- Original Message -----
From: Peter Bonifacio mailto:peter.bonifacio@logicaltech.com.au
To: rt-users@lists.fsck.com mailto:rt-users@lists.fsck.com
Sent: Tuesday, February 19, 2002 7:29 PM
Subject: [rt-users] No RT user found.

G’Day
I have installed RT 2.0.11 on a Red Hat 7.2 box.
I have setup variables for MySql for user=rt_user and password=rt_pass.
However when I try to add users to the RT system either with:
./rtadmin --user=rt_user --password='rt_pass’
or
./rtadmin --user=root --password=xyz
I get the following error:

No RT user found. Please consult your RT administrator.

So how do I add a user? Or what have I messed up?
I’ve looked at the lists, faq and docos and cant find anything to help
Regards
Peter Bonifacio

<https://intranet.logicaltech.com.au/Livelink/livelink.exe?func=ll&objId=450
521&objAction=view>

Bruce
RE

You have not defined a Unix login for the root user. Log in as root via
the WebUI, Configuration, Users, Root, and add ‘root’ to ‘Unix login’.
From then on, you’ll be able to use the rtadmin cli with the RT 'root’
privileges as the Unix ‘root’ user.

Problem is I cant find a valid user/password combination that is valid to
login to whe WebUI with.
A bit of a catch 22 problem.
Thanks
PeterFrom: Bruce Campbell [mailto:bruce_campbell@ripe.net]
Sent: Wednesday, 20 February 2002 21:20 PM
To: Peter Bonifacio
Cc: rt-users@lists.fsck.com
Subject: Re: [rt-users] No RT user found.

I have installed RT 2.0.11 on a Red Hat 7.2 box.
I have setup variables for MySql for user=rt_user and password=rt_pass.
However when I try to add users to the RT system either with:
./rtadmin --user=rt_user --password='rt_pass’
or
./rtadmin --user=root --password=xyz
I get the following error:

No RT user found. Please consult your RT administrator.

You have not defined a Unix login for the root user. Log in as root via
the WebUI, Configuration, Users, Root, and add ‘root’ to ‘Unix login’.
From then on, you’ll be able to use the rtadmin cli with the RT 'root’
privileges as the Unix ‘root’ user.

So how do I add a user? Or what have I messed up?

You have read http://www.fsck.com/rtfm/factoid.html?id=79 ?

Regards,

                         Bruce Campbell                            RIPE
               Systems/Network Engineer                             NCC
             www.ripe.net - PGP562C8B1B                      Operations

Kurt
Thanks - had already tried that - no joy!
Any other ideas?
Peter-----Original Message-----
From: Kurt Andersen [mailto:kurta@spk.agilent.com]
Sent: Thursday, 21 February 2002 1:04 AM
To: peter.bonifacio@logicaltech.com.au
Subject: Re: [rt-users] No RT user found.

Peter Bonifacio peter.bonifacio@logicaltech.com.au wrote:

G’Day
I have installed RT 2.0.11 on a Red Hat 7.2 box.
I have setup variables for MySql for user=rt_user and password=rt_pass.
However when I try to add users to the RT system either with:
./rtadmin --user=rt_user --password='rt_pass’
or
./rtadmin --user=root --password=xyz
I get the following error:

No RT user found. Please consult your RT administrator.

So how do I add a user? Or what have I messed up?
I’ve looked at the lists, faq and docos and cant find anything to help
Regards
Peter Bonifacio

User = root
Password = password

–Kurt

Kurt Andersen kurta@spk.agilent.com
Agilent Technologies Postmaster
Global Messaging Team, Agilent Technologies
(509) 921-3792

Bruce
RE

You have not defined a Unix login for the root user. Log in as root via
the WebUI, Configuration, Users, Root, and add ‘root’ to ‘Unix login’.
From then on, you’ll be able to use the rtadmin cli with the RT 'root’
privileges as the Unix ‘root’ user.

Problem is I cant find a valid user/password combination that is valid to
login to whe WebUI with.

‘root’, ‘password’.

( One does assume that one has read the README :wink: )

                         Bruce Campbell                            RIPE
               Systems/Network Engineer                             NCC
             www.ripe.net - PGP562C8B1B                      Operations