Issue with Encoding

Hi all,
we have a production 3.8.8 and a testing 3.8.9 and we see an encoding
issue. I still don’t know if it’s a bug or - most likely - a
misconfiguration.

Whenever there are unusual characters (such as chinese, in this case),
and I put that chars into a reply or Forward,

Do you have a clue where the issue could be? Could it be the encoding in
our MySQL installation? Or maybe in the exim installation?

Is it possible that the ‘make initdb’ forgets to set the DB to UTF-8?

Please find attached an example of email

I’ll dump it also textually just to be sure.

Note. We didn’t override any default EmailInputEncodings or
EmailOutputEncoding.

Thanks in advance,
Riccardo

-------- Original Message BEGIN --------
This is a multi-part message in MIME format…

------------=_1298473055-2438-5

This is a forward of transaction #87609 of ticket #15507

------------=_1298473055-2438-5
Content-Type: message/rfc822
Content-Disposition: attachment
Content-Transfer-Encoding: binary
Content-Description: forwarded message

MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: 4D651F19.4080209@heanet.ie
X-Mailer: MIME-tools 5.427 (Entity 5.427)
Content-Disposition: inline
References: 4D651F19.4080209@heanet.ie
Content-Type: text/html; charset="utf-8"
Message-ID: rt-3.8.9-2438-1298473039-742.15507-0-0@heanet.ie
Content-Transfer-Encoding: binary
X-RT-Original-Encoding: utf-8
RT-Send-CC:
Content-Length: 477

I like chinese a lot.

Lets test 3.8.9!



On Wed Feb 23 14:52:55 2011, rcarlesso wrote:

> Chinese language - Wikipedia, the free encyclopedia

> Chinese or the Sinitic language(s) (汉语/漢語 Hanyu; 华语/華語
Huáyǔ; 中

> 文 Zhōngwén) is a language family consisting of languages
which are

> mostly mutually …

> Varieties of Chinese - Writing - History - Influences





------------=_1298473055-2438-5–

-------- Original Message BEGIN --------

Attached Message Part (1.16 KB)

Hi,
I’ll try top include a few snapshots to mayeb better explain the problem

If RT sends an email (from reply/forward) with classic ISO-8859-1 text,
I get an email with the expected text.
I fill in chinese text and when i get an email reply from RT on ANY
client we use we see an empty email with an attachment .bin or .dms with
the content inside as plain text
So i can open it with vi but our clients see it as a “binary” attachment
which happens to have cleartext inside.
We tried Thunderbird on Linux and Mac, and a gmail account.

Riccardo Carlesso

HEAnet Limited, Ireland’s Education and Research Network
1st Floor, 5 George’s Dock, IFSC, Dublin 1
Registered in Ireland, no 275301
Tel: +353-1-660 9040 Fax: +353-1-660 3666
Web: http://www.heanet.ie/ PGP: 4096R/772F54DE

Hi,
we noticed that it was a lack in configuration of our sendmail
application (heirloom-mailx) we use in conjunction with RT.

We just added this to heirloom-mailx configuration and it worked
perfectly afterward:

on /etc/nail.rc

set ttycharset=utf8

RT had no issues at all.

Thanks to RT team and their responsiveness on irc channel.

Riccardo Carlesso

HEAnet Limited, Ireland’s Education and Research Network
1st Floor, 5 George’s Dock, IFSC, Dublin 1
Registered in Ireland, no 275301
Tel: +353-1-660 9040 Fax: +353-1-660 3666
Web: http://www.heanet.ie/ PGP: 4096R/772F54DE