Enable devel-mode on existing RT instance?

Hi all,
I’m getting an error in an overlay, but nothing is logged. I know I can use
./configure --devel-mode
to help, though whether that will show additional information for errors
like this I’m not sure. Either way, how do I enable it on an existing
installation of RT? Do I go back to the unpacked source and re-run the
configure script, or is there more to it? Thanks.

Alex Hall
Automatic Distributors, IT department
ahall@autodist.com

Hi all,
I’m getting an error in an overlay, but nothing is logged. I know I can use
./configure --devel-mode
to help, though whether that will show additional information for errors like this I’m not sure. Either way, how do I enable it on an existing installation of RT? Do I go back to the unpacked source and re-run the configure script, or is there more to it? Thanks.

Update your RT_SiteConfig.pm with the following and then restart apache:
Set($DevelMode, ‘1’);

From https://docs.bestpractical.com/rt/4.4.1/RT_Config.html#Development-options

$DevelMode

RT comes with a “Development mode” setting. This setting, as a convenience for developers, turns on several of development options that you most likely don’t want in production:

  • Disables CSS and JS minification and concatenation. Both CSS and JS will be instead be served as a number of individual smaller files, unchanged from how they are stored on disk.
  • Uses Module::Refreshhttp://metacpan.org/module/Module::Refresh to reload changed Perl modules on each request.
  • Turns off Mason’s static_source directive; this causes Mason to reload template files which have been modified on disk.
  • Turns on Mason’s HTML error_format; this renders compilation errors to the browser, along with a full stack trace. It is possible for stack traces to reveal sensitive information such as passwords or ticket content.
  • Turns off caching of callbacks; this enables additional callbacks to be added while the server is running.

Landon Stewart
Lead Analyst - Abuse and Security Management
INTERNAP ®
:e-mail: lstewart@internap.commailto:lstewart@internap.com
:earth_africa: www.internap.comhttp://www.internap.com

Hi all,
I’m getting an error in an overlay, but nothing is logged. I know I can
use
./configure --devel-mode
to help, though whether that will show additional information for
errors like this I’m not sure. Either way, how do I enable it on an
existing installation of RT? Do I go back to the unpacked source and
re-run the configure script, or is there more to it? Thanks.

Update your RT_SiteConfig.pm with the following and then restart
apache:
Set($DevelMode, ‘1’);

That too but DevelMode needs a few extra non standard Perl packages. Rerun configure with the development switch added and then run make testdeps to see what will be installed, then run make fixdeps.

Joop