RTIR 3.0.0 release candidate 1

Hello,

I’m proud to announce first release candidate of RTIR compatible with RT 4.0.

This releas is about porting over RT4 code base, cleaning code, get
riding of old
stuff. Upgrade script is heavy and requires a lot of attention during
testing, do
intermediate backups. Read UPGRADING that describes the process in details.

Links for download
http://download.bestpractical.com/pub/rt/devel/RT-IR-3.0.0rc1.tar.gz
http://download.bestpractical.com/pub/rt/devel/RT-IR-3.0.0rc1.tar.gz.sig

SHA sums
18781cdb9a8c5c1791d754cd505f854df6c479e0 RT-IR-3.0.0rc1.tar.gz
05c95ced47c1c38c37944cd013934b820d10172b RT-IR-3.0.0rc1.tar.gz.sig

CHANGES IN 3.0.0

  • RTIR 3.0 is primarily port over RT 4.0 and
    clean up release. More than 2500 lines of
    code were deleted, replaced with RT’s modern
    solutions.

  • Switched over lifecycles that replaced four RTIR’s
    State custom fields with RT’s Status field. Database
    grows slower, performance improvement, much less
    magic. It’s now possible to add new statuses and
    customize workflow.

  • Switched over RT’s IP custom fields implementation
    that brings in IPv6.

  • New %RTIR_IncidentChildren option in the config that
    allows admins to control whether incident required
    or not when child created and if child can be linked
    to more than one incident.

  • Made Incident field on Create/Split pages more flexible.
    Users allowed to change value, enter multiple incidents
    when it’s allowed by config, pick particular incidents
    on split, additional incidents’ info displayed.

  • RTIR’s SLA implementation have been dropped in favor
    of RT::Extension::SLA.

  • Numerous bug fixes.

Best regards, Ruslan.

Hi there,

I’m in the process of upgrading an rather OLD RTIR setup to the brand
spanking new 3.0.0 and I’ve run into a problem that I hope you guys can
help me with.

When I try to link an Incident to an Investigation I get an RT Error:
“Could not load ticket $id”

A similar problem occurs when I enter an Incident and try to launch a
new Investigation, AND clicks the radio button next to the Incident (to
say yes I want to link to this Incident). In this case I get the Result:
“Creation failed:”
“Couldn’t load incident #$id”

I’m wondering if I’ve run into a bug, or I’m doing something wrong? I
hope you guys has the answer.

Regards
Jesper Skou Jensen

Hi there,

I’m in the process of upgrading an rather OLD RTIR setup to the brand
spanking new 3.0.0 and I’ve run into a problem that I hope you guys can help
me with.

Have you performed upgrade or decided to go with clean installation?
Do you perform
this in test environment or production?

When I try to link an Incident to an Investigation I get an RT Error:
“Could not load ticket $id”

Existing incident to existing investigation, right? Starting from
Investigation or Incident?

A similar problem occurs when I enter an Incident and try to launch a new
Investigation, AND clicks the radio button next to the Incident (to say yes
I want to link to this Incident). In this case I get the Result:
“Creation failed:”
“Couldn’t load incident #$id”

I’m not sure how to reproduce this.

I’m wondering if I’ve run into a bug, or I’m doing something wrong? I hope
you guys has the answer.

Sounds like a bug. We will check. A few screenshots showing pages before
error would be helpful to understand how to reproduce issues.

Regards
Jesper Skou Jensen


Rtir mailing list
Rtir@lists.bestpractical.com
The rtir Archives

Best regards, Ruslan.

Hi there,

I’m in the process of upgrading an rather OLD RTIR setup to the brand
spanking new 3.0.0 and I’ve run into a problem that I hope you guys can help
me with.

Have you performed upgrade or decided to go with clean installation?
Do you perform
this in test environment or production?

When I try to link an Incident to an Investigation I get an RT Error:
“Could not load ticket $id”

Existing incident to existing investigation, right? Starting from
Investigation or Incident?

A similar problem occurs when I enter an Incident and try to launch a new
Investigation, AND clicks the radio button next to the Incident (to say yes
I want to link to this Incident). In this case I get the Result:
“Creation failed:”
“Couldn’t load incident #$id”

I’m not sure how to reproduce this.

I’m wondering if I’ve run into a bug, or I’m doing something wrong? I hope
you guys has the answer.

Sounds like a bug. We will check. A few screenshots showing pages before
error would be helpful to understand how to reproduce issues.

You don’t say what RT version you’re using, but it sounds like what I
fixed in:

http://issues.bestpractical.com/Ticket/Display.html?id=18997

-kevin

You don’t say what RT version you’re using,

Ubuntu 12.04’s newest version, that is 4.0.4-2ubuntu0.1

but it sounds like what I fixed in: Login

That sounds good, but I can’t see that link, it requires login.

But I’ve now installed 4.0.6-3 from Ubuntu Quantal, and it appears you
were right. It looks like everything is working right now, very nice.

Thank you for your help.

Regards
Jesper

Login

That sounds good, but I can’t see that link, it requires login.

Just click ‘Login as guest’.

/Lars

but it sounds like what I fixed in: Login

That sounds good, but I can’t see that link, it requires login.

Just click ‘Log in as Guest’

But I’ve now installed 4.0.6-3 from Ubuntu Quantal, and it appears
you were right. It looks like everything is working right now, very
nice.

good.

-kevin