RT logs me off (losing cookies)

Hi
I have recently installed RT 3.8.1 on a new machine (importing an older
database) and all seems fine except that I frequently get logged off
when I click on a link. Typically after a few seconds or so. Most
frequently when I click on a ‘new search’ lnk, but not exclusively.

I have cleared the mason_data/obj directory (since I changed my domain
name and thought that might upset things).

I have cleared the cookie in my browser and checked it is created again
(it is) but other people with other browsers have the same problem.

The problem occurs whatever value of $AutoLogoff I use (originally it
was 0, now it is 60).

Any other ideas?

Regards
Ian

it sounds to me like you’re experiencing the common session storage issue… i fixed it by enabling dist-stored sessions through apache in RT_SiteConfig.pm rather than using mysql-stored ones. note that this doesn’t actually fix the problem per-se, but is actually a viable workaround if you don’t mind using the OS’s filesystem to store your httpd sessions rather than your database.

-gabe-----Original Message-----
From: rt-users-bounces@lists.bestpractical.com [mailto:rt-users-bounces@lists.bestpractical.com]On Behalf Of Ian Docherty
Sent: Friday, October 03, 2008 10:58 AM
To: rt-users@lists.bestpractical.com
Subject: [rt-users] RT logs me off (losing cookies)

Hi
I have recently installed RT 3.8.1 on a new machine (importing an older database) and all seems fine except that I frequently get logged off when I click on a link. Typically after a few seconds or so. Most frequently when I click on a ‘new search’ lnk, but not exclusively.

I have cleared the mason_data/obj directory (since I changed my domain name and thought that might upset things).

I have cleared the cookie in my browser and checked it is created again (it is) but other people with other browsers have the same problem.

The problem occurs whatever value of $AutoLogoff I use (originally it was 0, now it is 60).

Any other ideas?

Regards
Ian

I had this problem with 3.8.1 but with a new install. I just re-ran
through the install and it corrected itself. I think if you upgrade
there might be a problem with the DB datatype for the session column, it
should be long-something… Try this:

http://www.gossamer-threads.com/lists/rt/users/78094?search_string=login
%20prompt;#78094From: rt-users-bounces@lists.bestpractical.com
[mailto:rt-users-bounces@lists.bestpractical.com] On Behalf Of Gabriel
Cadieux
Sent: Friday, October 03, 2008 11:16 AM
To: Ian Docherty; rt-users@lists.bestpractical.com
Subject: Re: [rt-users] RT logs me off (losing cookies)

it sounds to me like you’re experiencing the common session storage
issue… i fixed it by enabling dist-stored sessions through apache in
RT_SiteConfig.pm rather than using mysql-stored ones. note that this
doesn’t actually fix the problem per-se, but is actually a viable
workaround if you don’t mind using the OS’s filesystem to store your
httpd sessions rather than your database.

-gabe

i believe the fix mentioned changing the type from LONGTEXT to LONGBLOB…-----Original Message-----
From: Auch, Benjamin [mailto:bauch@jcpgroup.com]
Sent: Friday, October 03, 2008 11:33 AM
To: Gabriel Cadieux; Ian Docherty; rt-users@lists.bestpractical.com
Subject: RE: [rt-users] RT logs me off (losing cookies)

I had this problem with 3.8.1 but with a new install. I just re-ran through the install and it corrected itself. I think if you upgrade there might be a problem with the DB datatype for the session column, it should be long-something… Try this:

http://www.gossamer-threads.com/lists/rt/users/78094?search_string=login%20prompt;#78094

From: rt-users-bounces@lists.bestpractical.com [mailto:rt-users-bounces@lists.bestpractical.com] On Behalf Of Gabriel Cadieux
Sent: Friday, October 03, 2008 11:16 AM
To: Ian Docherty; rt-users@lists.bestpractical.com
Subject: Re: [rt-users] RT logs me off (losing cookies)

it sounds to me like you’re experiencing the common session storage issue… i fixed it by enabling dist-stored sessions through apache in RT_SiteConfig.pm rather than using mysql-stored ones. note that this doesn’t actually fix the problem per-se, but is actually a viable workaround if you don’t mind using the OS’s filesystem to store your httpd sessions rather than your database.

-gabe

-----Original Message-----
From: rt-users-bounces@lists.bestpractical.com [mailto:rt-users-bounces@lists.bestpractical.com]On Behalf Of Ian Docherty
Sent: Friday, October 03, 2008 10:58 AM
To: rt-users@lists.bestpractical.com
Subject: [rt-users] RT logs me off (losing cookies)

Hi
I have recently installed RT 3.8.1 on a new machine (importing an older database) and all seems fine except that I frequently get logged off when I click on a link. Typically after a few seconds or so. Most frequently when I click on a ‘new search’ lnk, but not exclusively.

I have cleared the mason_data/obj directory (since I changed my domain name and thought that might upset things).

I have cleared the cookie in my browser and checked it is created again (it is) but other people with other browsers have the same problem.

The problem occurs whatever value of $AutoLogoff I use (originally it was 0, now it is 60).

Any other ideas?

Regards
Ian

The information contained in this communication may be confidential or legally privileged and is intended only for the recipient named above. If the reader of this message is not the intended recipient, you are hereby notified that any dissemination, distribution or copying of this communication or its contents is strictly prohibited. If you have received this communication in error, immediately advise the sender and delete the original and any copies from your computer system.