RT 3.6.6 / LDAP (AD) set up

Hello,

Does anyone know if a solution was posted to this specific thread (see below). If so could you please send me the link? I’ve googled and the same references keep popping up, but none of them seem to have the solution posted. I am working with RHEL5 server and W2003 AD; ldapsearch with -x gives me back correct info. If you have read this thread (below) before, I basically did everything this guy did and pretty much have the same issues.

My errors in the logs are sparse:

[Sun Mar 16 02:15:34 2008] [warning]: Transaction->Create couldn’t, as you didn’t specify an object type and id (/usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8/RT/Record.pm:1486)
[Sun Mar 16 02:15:34 2008] [error]: FAILED LOGIN for render from 172.29.9.3 (/usr/share/rt3/html/autohandler:251)

thanks in advance
-J.

RE: RT 3.6.5 Setup / LDAP [In reply to] Hello,

With the precious help of some members of the mailing list, first and
foremost Edward Kovarski, we managed to get our RT 3.6.5 to run properly
on our RHEL5 server along with LDAP authentication with a Windows 2003
ActiveDirectory.

I’ll try to post here and/or on the wiki pages a kind of “RT3.6.5 & LDAP
for the Dummies” (as I consider myself a RT Dummy) to sum up all the
problems I faced and how those were sovled (most of the needed info is
there in the mailing list, on the internet, in the forums and in the
Wiki but some bits and direction where missing hence the troubles for a
newby).

I hope this way to contribute rather than be a simple “consumer”.

If anybody is facing similar problems with a similar config, I’ll gladly
try to give a hand as some of us kindly did for me.

yours,

David
http://lists.bestpractical.com/cgi-bin/mailman/listinfo/rt-users

Community help: http://wiki.bestpractical.com
Commercial support: sales[at]bestpractical.com

Never miss a thing. Make Yahoo your home page.

bkmail08 wrote:

Hello,

Does anyone know if a solution was posted to this specific thread (see below). If so could you please send me the link? I’ve googled and the same references keep popping up, but none of them seem to have the solution posted. I am working with RHEL5 server and W2003 AD; ldapsearch with -x gives me back correct info. If you have read this thread (below) before, I basically did everything this guy did and pretty much have the same issues.

My errors in the logs are sparse:

[Sun Mar 16 02:15:34 2008] [warning]: Transaction->Create couldn’t, as you didn’t specify an object type and id (/usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8/RT/Record.pm:1486)
[Sun Mar 16 02:15:34 2008] [error]: FAILED LOGIN for render from 172.29.9.3 (/usr/share/rt3/html/autohandler:251)

It would seem that you do not have your logging level set to debug –
that would certainly help by printing out more information.

If you have the opportunity to drop into #rt on irc.perl.org during UK
office hours, I may be able to help you interactively.

Regarding documentation on getting LDAP working, I’m currently waiting
on CPAN to authorise my namespace registration request. Once done, you
should be able to get it working by installing RT::Authen::ExternalAuth
via CPAN and then a bit of simple configuration.
Kind Regards,

Mike Peachey, IT
Tel: +44 114 281 2655
Fax: +44 114 281 2951
Jennic Ltd, Furnival Street, Sheffield, S1 4QT, UK
Comp Reg No: 3191371 - Registered In England
http://www.jennic.com

Hi Mike,

It would seem that you do not have your logging level set to debug –
that would certainly help by printing out more information.

I have debug enabled:
Set($LogToFileNamed, “/var/log/rt3/rt.log”);
Set($LogToFile, ‘debug’);
in RT_SiteConfig.pm – is there another place I should enable it?

If you have the opportunity to drop into #rt on irc.perl.org during UK
office hours, I may be able to help you interactively.

I’ll see if this is possible – I am in the US (EST)

thanks,
Janice

Never miss a thing. Make Yahoo your home page.